Известие

Collapse
No announcement yet.

Пуши бяло 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пуши бяло 1.9 JTD

Здравейте на всички. Имам следния проблем: алфата изкарва бял дим. Като я запаля на място и дам малко газ излиза един бял облак. Мислех, че е от маслото- днес го смених и пак пуши. Маслото е мобил 10 40. В казанчето за антифриза си има течност и не знам. Съвет?
    sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщение
    Здравейте на всички. Имам следния проблем: алфата изкарва бял дим. Като я запаля на място и дам малко газ излиза един бял облак. Мислех, че е от маслото- днес го смених и пак пуши. Маслото е мобил 10 40. В казанчето за антифриза си има течност и не знам. Съвет?
    Съвет от мен - закарай я да я погледнат в сервиз, там имат уреди, с които да проверят дали е духнала гарнитура.
    Дано са минимални щетите!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Пушекът мирише ли на сурова нафта?
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ами не, мисля че на изгоряло си мирише...

Comment

Белия пушек е от само две неща!
          Или много нафта или от сдухана гарнитура!
          Друго няма
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Белия пушек е от само две неща!
            Или много нафта или от сдухана гарнитура!
            Друго няма
            може и малко нафта да е. Ако е много нафта, би трябвало да е става дума за лошо смесообразуване. Иначе ще пуши черничко.

Но най-лесно е да се качи на компютър и ще стане ясно.
            _______
            146 JTD - ex

Comment

На бензиновите двигатели белия пушек обикновено е знак, че гори масло... Или при дизелите е друго?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                На бензиновите двигатели белия пушек обикновено е знак, че гори масло... Или при дизелите е друго?
                Не е ли по-скоро синкав дим като гори масло? Мисля че бял е като похапва охладителна течност.
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                  може и малко нафта да е. Ако е много нафта, би трябвало да е става дума за лошо смесообразуване. Иначе ще пуши черничко.

Но най-лесно е да се качи на компютър и ще стане ясно.
                  Белия пушек е от неизгорена нафта по принцип, ако става въпрос за нафтата
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    Белия пушек е от неизгорена нафта по принцип, ако става въпрос за нафтата
                    По-точно казано би било 'от бедна смес'
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

По скоро лошо изгаряне заради проблемни/пикаещи дюзи от там и бял пушек!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Дизела е прост мотор, но с уникални параметри.
                        Той пуши с бял, черен и синкав дим или смесено от трите.
                        Белия дим говори за неизгоряла нафта, тоест или много богата смес или цилиндри, които по ред причини не запалват горивото.
                        Черният е от голямо предварение или липса на въздух-запушен филтър.
                        Синия е от масло-сегменти и прочие!
                        Когато има черен дим в началото, а после изчиства, това е от дюзите.
                        Горе-долу това са нещата!
                        не са толкова сложни.
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А дали да и сложа някаква добавка в нафтата? http://www.merkury-bg.biz/Prod2104.htm гледах тази. Но не знам дали за комън рейл-а е добре? Някой от вас да я е ползвал и какви са отзивите? Защото като гледам цената на тия дюзи по-добре колело да си купя...

Comment

Никой не ти казва да си сменяваш дюзите!
                            Ако пушека изчезва, може да е от ред, все тъпи и нищо незначещи причини.
                            Ако колата върви добре и харчи добре, не я ръчкай, а просто си я карай и не се затормозявай с излишни глупости!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Дизела е прост мотор, но с уникални параметри.
                              Той пуши с бял, черен и синкав дим или смесено от трите.
                              Белия дим говори за неизгоряла нафта, тоест или много богата смес или цилиндри, които по ред причини не запалват горивото.
                              Черният е от голямо предварение или липса на въздух-запушен филтър.
                              Синия е от масло-сегменти и прочие!
                              Когато има черен дим в началото, а после изчиства, това е от дюзите.
                              Горе-долу това са нещата!
                              не са толкова сложни.
                              Много точно мнение, което подтвърди и допълни моето, че богатата смес не черно както повечето си мисля а бяло на цвят, тогава когато нафтата не изгаря!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X